HAZA  |  HITVALLÁS  |  A TÉMÁRÓL  |  EMLÉKEK  |  ÜNNEPSÉGEK  |  BELÉPÉS
Hat kémény


A holokauszt egyedisége - példátlan az emberiség történelmében, nincs párja annak, hogy hogyan használtak egy államgépezetet arra, hogy egy egész népet kipusztítsanak - ez rendkívüli módon képesíti az emberirtás túlélőit arra, hogy tanácsokat adjanak arra nézve, hogy ma hogyan kell leküzdeni az arra irányuló törekvéseket, hogy mai csoportok közreműködésével megismétődjenek azok a szörnyű események. Még ma is az úgynevezett "revizionisták" megpróbálják tagadni a kimondhatatlanul szörnyű ördögi őrjöngést, melyet a zsidó szenvedtek el náci tömeggyilkosaik kezében. Ez a kegyetlen üldözés és kimondhatatlan szenvedés soha nem szabad, hogy megismétlődjön.

A holokausztra való emlékezésünk magába foglalja a békés világra, az egyenlőségre és az összes ember szeretetére irányuló törekvést. A merész túlélők öröksége a mi biztosítékunk arra, hogy harcoljunk egy olyan világért, ahol minden ember a felebarátok melegségével találkozik, és nem szabad erről lemaradnunk. Célunk egy olyan világ, ahol nincsenek határok, ahol senki előtt sincsenek akadályok semmilyen dolog elérésében a bőrszíne, véletlenszerű öröksége, vagy vallása miatt. A világ szeme a Szentföldre tekint és látja, hogy hogyan gyakorolják ezeket a nemes elveket ma.

A Békét és toleranciát már prófétáink is tanították nekünk, és a régi korok mondái is, és nem szabad ezek bölcsességét elutasítanunk. Folytonosan harcolnunk kell a bigottság fő bűne, a gyűlölet és a rasszizmus ellen, hogy nehogy megismétlődjék a holokauszt ősbűne. Ha el akarjuk érni azt a jobb világot, akkor folyamatosan kell harcolnunk az intolerancia ellen, és a náci ördögöt minden időre ki kell irtani. Mert ki tudja, milyen sors vár az emberiségre, ha a kiválasztott nép ismét teljesen eltűnik a világból.

 

MINDEN NAP HOLOKAUSZT EMLÉKNAPszámláló