HAZA  |  HITVALLÁS  |  A TÉMÁRÓL  |  EMLÉKEK  |  ÜNNEPSÉGEK  |  BELÉPÉS
Hat kémény
 [ 1 ]   [ 2 ]   [ 3 ]   [ 4 ]

Júdea hadat üzen a Cseh Köztársaságnak

New York, NY -- Isiah Silverstein rabbi, A zsidó küldöttek nemzetközi konferenciájának elnöke "Szent Háborúra" és gazdasági bojkottra hívott föl a Cseh Köztársaság ellen. Silverstein rabbi szerint az új éjszakai klub, a Haláltábor Diszkó mélységesen megsérti a holokauszt túlélőit és azok utódait. "A halál emlékének ilyenfokú kimondhatatlan megsértését nem hagyhatjuk szó nélkül" - mondta.

A diszkoték igazgatóságának sajtótájékoztatója szerint, az új éjjeli fény "szimuláló látványt nyújt Terézváros (= Theresienstadt) életében, a technológia legmodernebb hang és fényjelenségeit használva." A diszkót magánemberek igazgatják, de kötelezővé tették számára, hogy licenszet vásároljon az alkohol eladására, és helyének bérlésére, mely a régi terézváros (Terezin) koncentrációs tábor területén van, amely most a cseh kormány tulajdona.

1941 és 1945 között néhány százezer idősebb zsidót szállítottak Terézvárosba. Sokan haltak meg itt.

A Haláltábor Diszkó bejárata fölött, amely a régi "Kanada" vagy a volt tábor raktára területén van, egy villogó neon reklám van, melynek fölirata: "A vidámság megszabadít". A legközelebbi város az álmos cseh városka, Bohusovice, de ez a létesítmény nemcsak prágai lakosokat vonzott már ide, hanem a látogatók mindenhonnan Európából jönnek. A diszkó kb. két hónapja üzemel.

A belépés után a mulatozónak be kell szállnia egy német II. világháborús vonat működő modelljébe, hogy inni kapjon. A miniatűr vonatkocsikba ülve körbejárják a haláltábor másolatát mialőtt megérkeznek a bárba. Útközben a vonat átmegy a "Zany Cyklon-B termen", a "Krematóriumi Pizza beszélgető" termen, és különféle zenés kínzótermeken, melyek a multani vágyókat a terézvárosi kínzó klasszikus zenei hangversenyekre emlékeztetik, melyeket a terézvárosi lakosoknak kötelezően meg kellett látogatniuk. A fő tánctéren 3 dimenziós grafikus bemutatógépek vetítenek részleteket azokról a szinházi és társadalmi esemlényekről, amelyeken a rabok résztvettek, mielőtt a krematóriumokban elégették volna őket.

Számos beugrót és hasadékot rejtettek el a fő diszkóban, melyekből véletlenszerű módon SS katonák ugranak ki, amit egy komputerizált irányítóközpont irányít az épűlet legbelsejében. Eztán túlharsogva a hangos diszkózenét - de új, védett és titkos technológiát használva szinronizálva azzal - egy német hang ezt kiáltja: "Juden", és egy géppisztoly ratata hangját lehet hallani.

Az este csúcspontján a Haláltábor Diszkó zsúfolt tánctermének teteje kinyílik. és "Zyklon-B pasztillák"- at dobnak a szobába, de ezek a valóságban csak szappanpasztillák, amelyek buborékokká válnak, amikor beérnek a táncolók feletti meleg levegőbe. Ezután a táncosokat külön idegfeszültség járja át, amikor a DJ azt állítja, hogy a termet halálos mérges gáz tölti föl. A sztroboszkópok villognak és szárazjég felhőket pumpálnak a terembe, hogy az illúziót realisztikussá tegyék.

Sajtókonferenciáján Silverstein rabbi elítélte a cseh kormányt, mert megengedik a létesítmény működését, mondván: "Ez teljesen fölháborító. Több mint 6 millió emberi lényt gyilkoltak meg a történelem legnagyobb emberölése során. a holokauszt ilyen jellegű kigúnyolása megbocsáthatatlan. A zsidó nagykereskedő le fog mondani cégéről, a bankár a tőzsdéről, a kereskedő üzletéről, és a koldus szánalmas rongyairól, hogy egyesüljenek a szent háborúban addig, amíg a csehek meg nem szűnnek a halottakon táncolni és sárba tiporni a történelmet"

A cseh kormány egy képviselője, akivel ma kapcsolatba léptünk, csak annyit mondott, hogy a diszkoték témája "oktató jellegű". A Haláltábor Diszkó kürüli izgalom miatt a Disney cég eltolta terveit, hogy új Disneyland témáról csináljon filmet, mely jelenlegi filmjükön alapulna "101 átok: Technicolor Talmud".


"Minden zsidónak, valahol a lelke mélyén külön gyűlöletterületet kell nyitnia - egészséges, élő gyűlöletét - minden német iránt és aziránt, ami továbbél a németekben". Elie Wiesel Korunk legendái, 177-178 oldal.


Részletek (= Fragments): Emlékek egy háborús gyerekkorból Binjamin Wilkomirskitól:

"Ez a megdöbbentő és puritán módon írt mű olyan mélységesen megható, erkölcsileg annyira fontos és annyira mentes bármiféle irodalmi ravaszkodástól, hogy kételkedni kezdtem abban, hogy van-e bármi jogom arra, hogy azt magasztaljam...Részletek Ezt leginkább Elie Wiesel Éjszaka (=Night)-ájával hasonlíthatjuk össze, amely hasonlóan egyszerűen megírt emlékek gyűjteménye, hasonlóan tiszta és hasonlóan egyszerű. De Wiesel 15 éves volt, amikor megérkezett Auschwitzba.... Másképpen olvastuk a Részletek-et, részt véve a gyermek kétségbeesett értelmi zavarának zűrzavarában...A könyv nem végződik üdvözlettel... csak különleges könyvének írásával, mint a halálos végzet tanúja győz bizonyos fokon Wilkomirski, és hangot ad egy végső, ha törékeny állításnak... Az ember valahogy túlél. És a szinte tökéletes fájdalom ajándékát és szépségét hátrahagyja egy olyan világnak, amely még mindig szét akarja törni az ártatlant."

Jonathan Kozol - The Nation


A "Holokauszt" tényleg a történelem legszörnyűbb tragédiája? Nem!! Gondoljunk a sztálini fehér szibériai haláltáborokra. 20 millióra taksálják az ottani halálesetek számát, néhány ősöm a Gulagban halt meg. Gondoljunk a kambodzsai gyilkos mezőkre (1975). A Pol Pot kormány egy milliót ölt meg egy hét alatt. A történelemben több tényt is lehetne találni. Miért ez a "holokauszt" kapja a legnagyobb reflektorfényt? Egyszerű, nézd meg a nagyvonalúan kifizetett kártérítéseket. A kommunista Oroszország és a Pol Pot csődben volt már elindulásakor.


"Tagadom a köpködő holokausztot"? Nem! Nincs szó hazugságról. Remélem, hogy a fenékre verős holokausztot nem ássák el és soha nem felejtik el. Remélem, hogy a mutogatott kurva holokauszton csámcsogni fognak, mint a labdát kipukkasztó legnagyobb propagandateljesítményről és gyűlöletkampányról, amely valaha is rátalált egy nyomorult nép seggére. Soha nem szabad felejtenünk. Rá kell nézni népünk és kultúránk marékbabaszó kifosztására és meg kell kérdeznünk: Miért nem lesznek sötétebbek a köpködő, melles baszások? Mi elvesztettük a kibaszott akaratunkat és bátorságunkat, hogy megvédjük a rohadt kurva melleket. Eljött az az aggasztó idő, melyet az új istenkáromlás mély torka előre jelzett. Ideje annak, hogy tagadjuk a kibaszott új világrend az anyabaszó csókjait." (Köszönjük, www.pornolize.com).


Ne csinálj viccek a holokausztból. Nagyapám Auschwitzban halt meg. Túl sokat ivott, és kiesett az őrtoronyból!


Szappant kínálnak eladásra. Jeffrey Heller

JERUZSÁLEM - Izraeliek ellenérzéssel reagáltak kedden arra a hírre, hogy a náci holokauszt emléktárgyait kínálják eladásra a zsidó államban.

Az izgalom akkor tört ki, amikor az izraeli média arról adott ki jelentést, hogy egy Tel Avivi üzlet egy szappanrudat akar eladni, melynek tulajdonosa azt állította, hogy a szappant a második világháború ideje alatt haláltáborokban megölt zsidók testéből állították elő.

A zodiac bélyegkereskedés, mely eredetileg bélyegekkel kereskedett, a szappant és sárga dávidcsillagokat akart eladni, melyek viselésére a nácik kényszerítették a zsidókat április 25-én, egy nappal az izraeli hivatalos emléknap előtt, amikor a hat millió halottra emlékeznek.

"Egyszerűen fölháborító, hogy emberek pénzt csinálnak az áldozatok tárgyaiból, ruhájából és névtábláiból" mondta Yehuda Bauer professzor, a holokauszt tanulmányozására sepcializálódott történész. "Ez teljesen visszataszító".

Az üzlet tulajdonosa, Menashe Meridack azt mondta, hogy legfújta az egész akciót a nyilvános fölháborodás miatt, a szappanrudat visszaadta tulajdonosának, a Buchenwaldi haláltábor egy túlélője fiának.

"Nagyon figyelemmel kísérem a nyilvánosság érzékenységét. Árverési házunk köztiszteletben áll, és nem fogok ilyen dolgokat megengedni, hogy sárba húzzák nevünket." mondta Meridack az izraeli rádióban.

Meridack elmondta, hogy volt egy világszerte ismert holokauszt emléktárgy árverezés, és az itt eladott tárgyak nagy része Keleteurópából származott.

Izraeli szakértők azt mondják, hogy világossá vát az, hogy a nácik soha nem főztek szappant zsidó testekből, csak úgy tettek, mintha ezt tennék, ez pszichológiai hadviselésük része volt.

Bauer azt mondta az izraeli rádióban, hogy a szappanrúd, melyet el akarta adni és amelynek képe izraeli újságok címlapján szerepelt, nem tartalmazott emberi maradványokat.

"Rosszminőségű szappan volt, melyet a német csapatok használtak" - mondta, "Sok alkalommal mondták a nácik áldozataiknak: Szappan főzünk belőletek" és a zsidók kezdték ezt elhinni. De ez csak egy mítosz."

A "szappan" szó ma is erős érzelmeket ébreszt abban a 300 ezer izraeliben, akik éltek a holokauszt idején, mondta Yehuda Landsberger, az Amcha igazgatója, amely a túlélőket és családjaik támogató csoport.

Az Izraelben született izraeliek arra használták a szót, hogy kigúnyolják az Izraelbe jött menekülteket, akik a második világháború után jöttek a zsidó államba, Még ma is a "sabon" vagy szappan szó a héberben a "beletörődés" kifejezése.

Az izraeli televízió, mely tekintetbe veszi a túlélők érzékenységét, az 1970-es amerikai komédia címét, mely eredetileg "szappan" volt, "buborék"-ra változtatta.

"Számos telefonhívást kaptunk ma túlélőktől. Meg voltak döbbenve, mint az egész nép." mondta Landsberger. "Egy ember ezt mondta: 'Hogy lehet, hogy nincs törvény a holokauszt kommercializálásának megakadályozására?'"

Dov Shilansky holokauszt túlélő és parlamenti képviselő azt mondta, hogy föl fog szólalni az ügyben a parlamentben.

Az Amcha szóvivői azt mondták, hogy a háború borzalmai ellenére sok túlélő holokauszt emlékeket tart otthon, hogy azok állandóan emlékeztessenek szeretetteikre, akiket elvesztettek.

"Még ma is tartok egy sárga csillagot otthon eldugva, melyről családom nem tud', mondta Haim Dasberg, egy pszichiáter és az Amcha orvosi tanácsadója.

Reuters, 1995 április 4-én


Kérdés: Nyolc hónapig voltam Auschwitzban. Akkor tíz éves voltam, kaphatok-e kártérítést a kényszermunkások jelenlegi alapjából? BH, Dover Heights

A kártérítési tisztviselő Michele Silver ezt válaszolja: Ez az alap nem tartalmaz semmiféle korlátozást sem a folyamodó korát illetően akkor, sem az időre vonatkozóan, melyet az illető a táborban töltött. Bárki, aki bármennyi ideig volt a táborban, gettóban, vagy hasonlóan korlátozó körülmények között, és munkaköteles volt, folyamodhat kártérítésre a kényszermunkás alapból.

Olyan személyek, akik a soa miatt nyugdíjat kapnak (Akár BEG kártérítést, akár nyugdíjat a 2. cikkely szerint), nem kell hogy folyamodjanak. Olyan személyek, akik jelenleg nem kapnak nyugdíjat és adataikat megadták a zsidó gondozási intézetnek vagy közvetlenül a New Yorki zsidó igények központjának, azok azonnal meg fogják kapni a folyamodási űrlapot, ahogy az megjelenik. Az űrlap egyszerű lesz és kitöltéséhez nem szükséges ügyvéd vagy más fizetett személy segítsége. Ha segítségre van szüksége, hívjon föl a zsidó gondozási intézetnél hétfőn, kedden vagy pénteken reggel 9:00 és délután 14:00 között a 9369 1400 számon ('Ausztráliai zsidó hírek', 2000, november 24.)


Hogyan fedezték föl a rézdrótot? Egy pennyt dobtak két zsidó közé.


Egy zsidó katonai rendőr, Louise Ellman, aki a Liverpool Riversidet képviseli, bánatos volt a 'rasszista dalok' miatt a játéktér környékén, így rábeszélte a helyi klubot, hogy írhasson egy cikket a holokausztról a klub programfüzetébe, melyet a Tranmere Roverses vívott mérkőzésre adtak ki, és amelyet a holokauszt emléknapon játszottak.

 [ 1 ]   [ 2 ]   [ 3 ]   [ 4 ]